StudioBrecht

Algemene voorwaarden Studio en Webshop

ALGEMENE VOORWAARDEN STUDIOBRECHT

Hier leest u de Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn op alle aankopen die gedaan worden bij StudioBrecht handmade Studio Jewellery in de Studio of via de webshop. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke overeenkomst tussen StudioBrecht en de wederpartij, tenzij anders is overeengekomen. StudioBrecht heeft ten allen tijde recht haar algemene voorwaarden te wijzigen. Alle prijzen op de website zijn vermeld in euro’s en zijn inclusief 21% btw. StudioBrecht heeft te allen tijde het recht om de prijzen te wijzigen. Aan prijzen, invoer-, druk- en zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.

StudioBrecht, Brechtje de Vries te Alkmaar.

  • KvK. 74136100
  • BTW ID. NL002070609B38
  • BANK: NL73 KNAB 0411889206 

Bestellingen via de webshop
Na ontvangst van de bestelling en betaling wordt de bestelling zo snel mogelijk in behandeling genomen. De bestelling zal zo snel mogelijk worden verzonden, mits het artikel op voorraad is.

Bestellingen in de Studio
Je ontvangt een offerte per e-mail. De offerte blijft vier weken geldig. Na aanvaarding van de offerte ontvang je een factuur voor een aanbetaling van 50% van de overeengekomen prijs. Het restbedrag dient te worden betaald bij het ophalen of bezorgen van het sieraad. 

Betalingen
In de webshop kan je betalen met Ideal. In de studio kan je  contant betalen of via een betaalverzoek. Alle prijzen zijn in euro en inclusief 21% BTW. Uw bestelling wordt aangetekend verzonden met MyParcel of met DHL. U krijgt een bericht met een track en trace code wanneer het item verstuurd is. De verzendkosten bedragen €10,- bij een bestelling boven de €500,- worden de verzendkosten betaald door StudioBrecht.

Verzenden
Uw bestelling wordt aangetekend verzonden met MyParcel of met DHL. U krijgt een bericht met een track en trace code wanneer het item verstuurd is. De verzendkosten bedragen €10,- bij een bestelling boven de €500,- worden de verzendkosten betaald door StudioBrecht.

Levertijden
Alle sieraden worden met de hand gemaakt in de Studio, daarom kunnen de levertijden per sieraad verschillend zijn. Als een sieraad op voorraad is kan deze meestal binnen drie werkdagen worden verzonden. De levertijd van maatwerk gaat in overleg maar houd rekening met een levertijd van 4 to 8 weken. Het is raadzaam om naar de levertijd te informeren wanneer het om een cadeau gaat of wanneer u het sieraad snel nodig heeft. Voor maatwerkopdrachten wordt de levertijd in de Studio besproken. Het maken van sieraden in edelmetaal kost tijd. Geduld wordt beloond.

Annuleren
Als u een bestelling wilt wijzigen of annuleren, dan dient u dit zo spoedig mogelijk te doen. Doet u dit per e-mail info@studiobrecht.nl of telefonisch 06-48934500. Het wijzigen of annuleren van uw bestelling is alleen mogelijk als deze nog niet verzonden is. Voor maatwerkopdrachten die geannuleerd worden brengen wij 50% van de afgesproken prijs als onkosten in rekening. Wanneer u niet tevreden bent met het resultaat dient u ons dit binnen twee weken te laten weten. Dan kunnen we samen naar een geschikte oplossing kijken.

Ruilen en retourneren
De sieraden worden zorgvuldig met de hand gemaakt in de Studio. Mocht u desondanks niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u deze binnen 7 werkdagen ongedragen en onbeschadigd retourneren.  Dit geldt niet voor maatwerk opdrachten Hiervoor brengen wij 50% van de overeengekomen prijs in rekening. Dit bedrag komt overeen met de aanbetalingsfactuur. Er worden geen oorsieraden retour genomen in verband met hygiëne. Retourzendingen dienen vooraf kenbaar te worden gemaakt via info@studiobrecht.nl, het retouradres en verzendinstructies worden naar u gemaild. De kosten en de verzekering van de retourzending zijn voor uw eigen rekening en risico.

U kunt uitsluitend artikelen ruilen of retourneren die gekocht zijn via de webshop. U krijgt het aankoopbedrag exclusief verzendkosten op uw rekening terug gestort binnen 30 dagen. Aankopen die in het atelier gedaan zijn mogen alleen geruild worden indien dit van te voren in de Studio is is afgesproken. We geven geen geld terug maar ruilen voor een ander sieraad of een tegoedbon is wel mogelijk. 

Garantie
Alle sieraden hebben 6 maanden garantie op materiaal- of constructiefouten. Uitgesloten van garantie zijn slijtage door het dragen van de sieraden slijtage aan edelsteen/diamantzettingen en breuk of verlies van edelstenen en diamant. Iedereen gaat anders met het sieraad om en daarom is het helaas niet altijd te achterhalen waardoor schade is ontstaan. Daarom kan hier geen garantie op worden gegeven.  Sieraden zullen slijten als ze gedragen worden, dit is normaal. Chaton zettingen (pootjes zetting) zijn extra kwetsbaar, het is aan te raden deze zetting zo nu en dan te laten controleren.

Eigen edelstenen
Bij het gebruik van een eigen edelsteen is het risico voor de consument. De risico’s zullen vooraf besproken worden. Dit is per edelsteen verschillend.

Intellectuele eigendommen
De door de StudioBrecht vervaardigde of verstrekte ontwerpen, tekeningen, berekeningen, beschrijvingen, modellen en overige geleverde en daarvoor in aanmerking komende prestaties, blijven het intellectueel eigendom van StudioBrecht, ongeacht of daarvoor kosten in rekening zijn gebracht. Verveelvoudiging of openbaarmaking van voornoemde zaken of goederen is, zonder voorafgaande toestemming van de Ondernemer, niet toegestaan.

Cadeaubonnen
Cadeaubonnen van StudioBrecht kunnen niet worden ingewisseld voor contant geld.

StudioBrecht Augustus 2021